چگونه از گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم
گوگل آنالیتیکس یکی از بهترین ابزارها برای تحلیل وب سایت ها است که به صورت رایگان توسط شرکت گوگل ارائه شده است. توسط گوگل آنالیتیکس هر مدیر وب سایتی می تواند اطلاعات بسیار ارزشمندی را از ترافیکی که وارد سایتش می شود به دست بیاورد. اطلاعاتی که می تواند هر کسب و کار آنلاینی را به کلی متحول کند که در ادامه بیشتر در موردش صحبت خواهم کرد.
رایگان بودن گوگل آنالیتیکس باعث شده است تا خیلی ها استفاده از این ابزار ارزشمند و کامل را به دیگر ابزارها ترجیح دهند. استفاده از گوگل آنالیتیکس تا حدودی برای هر کسی آسان است. حتی اگر زیاد هم به زبان انگلیسی تسلط نداشته باشید و یک وبمستر معمولی باشید می توانید از گوگل آنالیتیکس برای بررسی و تحلیل سایت خود استفاده کنید.
در این مقاله قصد دارم در مورد اینکه چگونه می توانیم از گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم صحبت کنم. البته تحلیل ها در گوگل آنالیتیکس بسیار زمان بر است و نمی شود در یک مقاله تمام آن ها را بیان کرد ولی این مقاله تا حدودی به شما کمک می کند تا با نحوه کار کردن و استفاده از گوگل آنالیتیکس آشنا شوید.
چرا باید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم؟
قبل از هر چیز پاسخ دادن به این سوال برای همه ما مهم است. چرا باید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم؟ پاسخ به این سوال شاید خیلی پیچیده نباشد. به طور کلی هر وب سایتی نیاز به یک تحلیل گر قوی دارد. هیچ وب سایتی بدون تحلیل و بررسی ترافیک ورودی اش نمی تواند موفق باشد.
اکثرا افرادی که از گوگل آنالیتیکس استفاده می کنند بیشتر برای این است که بازدید روزانه یا ماهانه سایت شان را چک کنند. فکر می کنند گوگل آنالیتیکس فقط برای بررسی ترافیک سایت کاربرد دارد. ولی باید بدونید که اصلا اینطور نیست! گوگل آنالیتیکس فراتر از تصورات این افراد است. همانطور که قبلا هم گفتم گوگل آنالیتیکس اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد که توسط آن می توانید کسب و کارتان را به کلی متحول کنید.
برخی از اطلاعاتی که گوگل آنالیتیکس در اختیار شما قرار می دهد :
- چند نفر از سایت شما دیدن کرده اند؟
- چه کسانی و از کجا وارد سایت شما شده اند؟
- مخاطبان تان بیشتر در چه زمان هایی به سایت شما سر می زنند؟
- مخاطبان تان بیشتر به چه موضوعاتی علاقه دارند؟
- بیشتر مخاطبان شما خانم هستند یا آقا؟ میانگین سنی شان چند است؟
- کاربران سایت شما بیشتر موبایلی هستند یا دسکتاپی؟
- کاربران سایت تان دقیقا چه کار می کنند؟ از کجا وارد می شوند و به کدام صفحات می روند؟ و از کدام صفحات خارج می شوند؟
- چقدر در جذب مخاطب و وفادار کردن شان موفق بوده اید؟
- ترافیک ورودی سایت شما بیشتر از چه جاهایی بوده است؟
- هدفمندترین ترافیک سایت تان از چه جاهایی تامین شده است؟
- برای بازدهی بیشتر، بهتر است بیشتر روی چه منابعی تمرکز کنید؟
- بررسی کمپین های ایمیلی، تبلیغات کلیکی و گوگل ادوردز به صورت حرفه ای
- آیا محتوای سایت شما برای مخاطبانتان جذاب بوده است؟
- صفحاتی که بیشترین بازدید را داشته است کدامند؟
- کاربران فعال سایت شما چند درصد از کل کاربرانتان را تشکیل می دهند؟
- کاربران تان بیشتر چه عبارات و کلماتی را در سایت تان جست و جو می کنند؟
- کاربرانی که از سایت شما خرید کرده اند از کجا آمده اند؟ و چه ویژگی هایی دارند؟
- بررسی سرعت سایت و راه حل هایی برای افزایش سرعت سایت
نصب و راه اندازی گوگل آنالیتیکس
نصب و راه اندازی گوگل آنالیتیکس کار بسیار ساده ای است. برای فعال سازی گوگل آنالیتیکس روی وب سایت تان ابتدا باید با اکانت جی میل خود لاگین کرده باشید و سپس وارد سایت گوگل آنالیتیکس شوید. بعد از ورود به این صفحه روی دکمه Sign Up کلیک کنید. در صفحه بعد فرمی مشاهده می کنید که باید اطلاعات وب سایت خود را تکمیل کنید. در قسمت Acount Name نامی برای اکانت گوگل آنالیتیکس خود انتخاب کنید. در قسمت Website Name هم نام وب سایت خود و در قسمت بعدی آدرس دقیق وب سایت خود را وارد کنید. سپس دسته بندی موضوعی وب سایت خود را انتخاب کنید و محدوده زمانی خود را نیز مشخص کنید.
در قسمت بعدی چند گزینه مشاهده می کنید که به صورت پیش فرض آنالیتیکس از شما می خواهد که انتخابشان کنید. به طور کلی با انتخاب این گزینه ها به گوگل آنالیتیکس این اجازه را می دهید که به داده های وب سایت شما دسترسی کامل داشته باشد و هر زمانی که لازم بود شما را پشتیبانی کند. پیشنهاد من هم این است که تمام گزینه های را به صورت پیشفرض انتخاب کنید. سپس روی Get Tracking ID کلیک کنید.
در قسمت بعدی صفحه ای ظاهر می شود و از شما می خواهد قوانینی که گوگل آنالیتیکس تعیین کرده است را قبول کنید. در این صفحه دو قسمت وجود دارد که باید تیک هر دو قسمت را بزنید. سپس روی Accept کلیک کنید.
بعد از این که قوانین را قبول کردید اکانت شما در گوگل آنالیتیکس ساخته می شود و مستقیم وارد صفحه زیر می شوید.
تمام ابزارهای گوگل برای اینکه بتوانند با وب سایت شما ارتباط برقرار کنند کد پیگیری دارند که آن را باید درون وب سایت تان قرار دهید. کدی که در تصویر بالا مشاهده می کنید را باید در تگ Head سایت خود قرار دهید. فرقی نمی کند وب سایت شما دارای چه سیستم یا سایت سازی است. مهم این است که تگ Head آن را پیدا کنید و این کد را درون آن قرار دهید.
اگر وب سایت شما وردپرسی است کار ساده ای در پیش دارید. در پیشخوان وردپرس خود از قسمت نمایش، ویرایشگر پوسته را انتخاب کنید. سپس پوشه Header.php را انتخاب کنید و کد را درون تگ Head قرار دهید و روی ذخیره کلیک کنید.
تمام شد گوگل آنالیتیکس روی وب سایت شما فعال شد. ولی باید 24 ساعت صبر کنید تا گوگل آنالیتیکس بتواند داده های وب سایت شما را نشان دهد.
نگاهی اجمالی به قسمت های مختلف گوگل آنالیتیکس
قبل از اینکه بخش های مهم گوگل آنالیتیکس را با هم بررسی کنیم بهتر است نگاهی اجمالی بر قسمت های مختلف آن داشته باشیم تا بدانیم هر قسمت چه کاربردی برای ما دارد. سپس به صورت جداگانه به سراغ هر بخش رفته و جزئیات بیشتری را با هم بررسی خواهیم کرد.
خانه (Home) :
در این قسمت می توانید نگاهی اجمالی به وضعیت سایت خود داشته باشید. اکثر اطلاعاتی که در این قسمت به شما نمایش داده می شود به صورت پیش فرض روی 7 روز گذشته است. که برای دسترسی به آمار دقیق تر باید روی گزینه پایین هر بخش یعنی overview کلیک کنید. مثلا در 7 روز گذشته تعداد کاربران فعال شما چقدر بوده است. چه مقدار از آن ها به اهدافی که تعیین کرده اید تبدیل شده اند. در 7 روز گذشته چقدر درآمد داشته اید. میزان ماندگاری کاربران در ساعات و روزهای مختلف به چه صورت بوده است. در 7 روز گذشته بیشترین ورودی وب سایت شما از چه کشورهایی بوده است.
اطلاعاتی نظیر میزان فروش محصولات، تعداد اهداف انجام شده و بیشترین صفحات بازدید شده هم در این قسمت موجود است.
شخصی سازی (Customization) :
در این قسمت 4 گزینه وجود دارد. در قسمت Dashboards می توانید میزکارهای شخصی سازی شده برای خود درست کنید.
در قسمت Custom Reports هم می توانید گزارش هایی را به صورت شخصی سازی شده برای خود درست کنید. مثلا گزارشی مربوط به یکی از رویداد ها یا اهداف خود با متریک های مشخصی که خودتان تعیین کرده اید.
در قسمت Saved Reports می توانید گزارش هایی را که در قسمت های مختلف ذخیره کرده اید را مشاهده کنید. هر گزارشی که ذخیره می کنید مستقیما در این قسمت قابل مشاهده هستند.
و در قسمت Custom Alerts هم می توانید هشدار هایی را به صورت شخصی سازی شده برای خود تعیین کنید. مثلا می توانید هشداری تعیین کنید تا زمانی که فروش شما بیشتر از 100 هزار تومان در روز شد ایمیلی به صورت اعلان برای شما ارسال شود.
اطلاعات لحظهای (Real-Time) :
در این قسمت می توانید به صورت زنده وضعیت بازدیدکنندگان سایت خود را بررسی کنید. در لحظه چه تعداد بازدیدکننده فعال روی سایت خود دارید؟ هم اکنون در کدام یک از صفحات سایت شما حضور دارند؟ از چه منابعی وارد سایت شما شده اند؟ از چه کشورهایی آمده اند؟ و بررسی رویداد ها و اهدافی که تعیین کرده اید به صورت لحظه ای در این قسمت امکان پذیر است.
مخاطبان (Audience) :
در این قسمت می توانید ویژگی های رفتاری مخاطبان سایت خود را به صورت کامل بررسی کنید. کاربران فعال سایت شما چقدر هستند؟ چه میزان برای شما ارزش دارند؟ دقیقا در سایت شما چه کار می کنند؟ از چه شهر ها و کشور هایی آمده اند؟ میانگین سنی شان چقدر است؟ جنسیت آن ها چیست؟
نحوه جذب (Acquisition) :
در این قسمت می توانید ترافیک ورودی سایت خود را بررسی کنید. ترافیک هایی که از سوشال مدیا، کمپین های تبلیغاتی، گوگل ادوردز و … دریافت کرده اید چه ویژگی هایی دارند. به طور کلی می توانید کیفیت ترافیک ورودی خود را از منابع مختلفی که به دست آورده اید را بررسی کنید.
رفتار (Behavior) :
در این قسمت می توانید رفتار کاربران تان را با سایت خود تحلیل و بررسی کنید. تعامل کاربران با سایت شما چگونه بوده است و چه طور با قسمت های مختلف سایت شما برخورد کرده اند. مهمترین قسمت این بخش بررسی صفحات سایت از نظر بانس ریت، میزان ماندگاری کاربران در آن ها و سرعت بارگذاری می باشد که همیشه قابل توجه مدیران سایت ها بوده است.
تبدیل ها (Conversions) :
منظور از تبدیل یا Conversion تبدیل بازدیدکننده به اهداف خاصی است که ما از قبل تعیین کرده ایم. به عنوان مثال تبدیل بازدید کننده به کاربر سایت یا تبدیل کاربر به خریدار. برای استفاده از این قسمت باید اهداف خود را از قبل در قسمت Admin تعیین کنید. همچنین برای ایجاد رویداد ها یا اهداف پیچیده و حرفه ای تر نیاز دارید گوگل آنالیتیکس خود را به گوگل تگ منیجر متصل کنید تا گوگل بتواند به بخش های مختلف سایت شما دسترسی کامل داشته باشد. که کمی طولانی است و نمی توان در این مقاله بازش کرد.
کشف کردن (Discover) :
در این قسمت آموزش هایی در رابطه با بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس وجود دارد که اگر به زبان انلگیسی مسلط هستید می توانید از آن ها استفاده کنید. این قسمت راهنمای کامل و جامعی برای یادگیری قسمت های مختلف گوگل آنالیتیکس می باشد.
ادمین (Admin) :
در قسمت ادمین می توانید تنظیماتی را که مربوط به اکانت گوگل آنالیتیکس و سایت تان هست و همچنین گزارش های دریافتی را انجام دهید. قسمت های مهمی که در این بخش وجود دارند تنظیمات مربوط به ایجاد اهداف و فعال کردن قسمت فروشگاه سایت است.
کاربرد قسمت Audience در گوگل آنالیتیکس
دید کلی (Overview) :
در این قسمت می توانید اطلاعات کلی درباره کاربرانتان به دست بیاورید. مطابق تصویر زیر در قسمت انتخاب تاریخ می توانید بازه زمانی دلخواه خود را برای مشاهده گزارش ها تعیین کنید. همچنین با انتخاب گزینه Compare To می توانید دوبازه زمانی مشخص را برای مقایسه انتخاب کنید.
در قسمت Overview می توانید متریک مورد نظر خود را برای مقایسه انتخاب کنید. به صورت پیشفرض متریک اول روی Users می باشد. مثلا شما می توانید متریک دوم را روی New Users قرار دهید تا مقایسه بین کاربران جدید از کل کاربران را انجام دهید.
همچنین با کلیک روی گزینه + Add Segment می توانید ترافیک ورودی مورد نظر خود را تعیین کنید. مثلا با انتخاب گزینه Mobile کاربران موبایلی که در بازه زمانی مشخص وارد سایت شما شده اند را روی نمودار مشخص می کند. همچنین نمودار گزارش ها را می توانید روی هفته، ماه یا حتی ساعت تنظیم کنید.
نمودار دایره ای شکل که با رنگ سبز و آبی از هم متمایز شده اند هم میزان کاربران جدید و کاربران بازگشتی یا همان کاربران وفادار به سایت تان را نشان می دهد. هرچه کاربران وفادار به سایت شما بیشتر باشد مسلما برای شما بهتر خواهد بود.
نکته مهم
دوره یا Sessions به معنی فعال بودن کاربر در سایت شما است. معمولا مدت زمان انقضاء دوره ها 30 دقیقه می باشد. به عبارتی اگر کاربری وارد سایت شما شود و آن را ترک کند و بعد از 30 دقیقه دوباره وارد سایت شما شود یک دوره جدید برای او ثبت می شود.
به عنوان مثال ممکن است هر کاربر در روز در بازه های زمانی مختلف 5 بازدید از صفحات سایت شما داشته باشد. در این حالت یک بازدید کننده (User) با 5 دوره یا Sessions محسوب می شود.
گزینه های دیگری که در این قسمت مشاهده می کنید به شرح زیر می باشند :
- Users : تعداد کل کاربران (آی پی یکتا)
- New Users : تعداد کاربران جدید سایت شما
- Sessions : تعداد بازدید های هر کاربر از سایت شما (بازدید های تکراری هم حساب می شوند)
- Number of Sessions per User : تعداد بازدید ها یا دوره های ایجاده شده به ازای هر کاربر
- Pageviews : تعداد کل صفحات دیده شده توسط کاربران
- Pages / Session : میانگین صفحات دیده شده توسط کاربران
- Avg. SessionDuration : میانگین ماندگاری کاربران در سایت
- Bounce Rate : میزان نرخ خروج کاربران از سایت
ارزش کاربران جذب شده (Lifetime Value) :
در این قسمت می توانید ارزش کاربران جذب شده خود را بدست آورید. به صورت پیشفرض متریک اول روی Revenue Per User است. یعنی ارزش مادی هر کاربر در 90 روز گذشته پس از اولین جذب به چه صورت بوده است. که می توانید گزینه های دیگر را نیز انتخاب کنید. البته به صورت پیشفرض بازه زمانی روی 90 روز گذشته است که شما می توانید بازه زمانی دلخواه خود را انتخاب کنید.
در قسمت پایین هم می توانید ترافیک ورودی از کانال های مختلف را بررسی کنید و ببینید کاربرانی که برای شما بیشترین ارزش را داشته اند از کجاها آمده اند.
نکته مهم در این قسمت این است که ارزش کاربران را شما می توانید با چیزی که مد نظرتان است بررسی کنید. مثلا در متریک اول می توانید ارزش را روی تکمیل اهداف (Goal Completions) قرار دهید که این بسته به اهداف شما برای جذب کاربر است.
Cohort Analysis :
در این قسمت می توانید میزان موفقیت در جذب کاربرانتان را بررسی کنید. در نمودار این قسمت می توانید بررسی کنید مثلا از روز اولی که کاربرانی وارد سایت شما شده اند تا هفت روز بعد از اولین ورود چه تعداد از آن ها دوباره به سایت شما بازگشته اند. به صورت پیشفرض متریک اصلی روی User Retention یعنی حفظ کاربر است.
اطلاعات جمعیت شناختی (Demographics) :
در این قسمت می توانید جنسیت و میانگین سنی کاربران سایت تان را بررسی کنید. برای بسیاری از کسب و کارها مهم است که میانگین سنی کاربرانشان چقدر است یا بیشتر کاربرانشان خانم هستند یا آقا؟ این قسمت به ترسیم نوع مخاطب بسیار کمک می کند.
User Explorer :
در این قسمت می توانید تمام کارهایی که کاربران فعال تان در سایت شما انجام داده اند را بررسی کنید. مثلا بیشتر به چه صفحاتی مراجعه کرده اند. چه اهدافی را تکمیل کرده اند یا چه محصولاتی را خریده اند. در این قسمت، گوگل آنالیتیکس برای هر کاربر فعال سایت شما یک آیدی در نظر گرفته است که با کلیک روی آن می توانید به اطلاعات کاملی در مورد هر کاربر دسترسی داشته باشید.
علاقه مندی ها (Interests) :
در این قسمت هم می توانید علاقه مندی های کاربران تان را تشخیص دهید. مثلا کاربرانتان بیشتر به موضوعات علمی و فناوری علاقه مند هستند یا بازی های کامپیوتری؟ این قسمت به شدت به سایت های محتوا محور کمک می کند تا محتوای پر طرفداری برای کاربرانشان تولید کنند.
اطلاعات جغرافیایی (Geo) :
در این قسمت هم می توانید اطلاعاتی در مورد شهر یا کشور و همچنین قاره کاربرانی که به سایت شما وارد می شوند را به دست آورید.
فناوری (Technology) :
در این قسمت می توانید اطلاعاتی در مورد سیستم عامل، مرورگر و شرکت ارائه دهنده اینترنت کاربران تان به دست بیاورید.
معیار سنج (Benchmarking) :
در این قسمت می توانید سایت خود را با دیگر سایت هایی که در حوزه کاری شما هستند مقایسه کنید. در واقع این قسمت یک نوع معیار سنج برای سنجش سایت شما با سایت های هم حوزه تان است. در این قسمت می توانید سایت خود را در متریک های مختلف مثل میزان ماندگاری کاربران در سایت، میزان بانس ریت، تعداد کاربران و …مورد بررسی قرار دهید.
جریان کاربران (User Flow) :
در این قسمت هم می توان جریان کاربران تان در سایت را مشاهده کنید. اینکه از کجا وارد سایت شده اند و بیشتر به کدام صفحات رفته اند. به صورت پیشفرض ورودی ها را بر اساس کشور نشان می دهد که با توجه به نیاز خود می توانید آن را تغییر دهید. مثلا با انتخاب Social جریان ورودی هایی که از شبکه های اجتماعی دریافت کرده اید را نشان می دهد.
کاربرد قسمت Acquisition در گوگل آنالیتیکس
پیش تر توضیحاتی اولیه درباره این قسمت داده شد. این بخش همانند بخش قبلی overview دارد که می توانید اطلاعات کلی در مورد نحوه جذب و تعامل کاربران سایت تان را مشاهده کنید. در نمودار Top Channels می توانید بیشترین ترافیک ورودی سایت خود را از کانال های مختلف مشاهده کنید. در قسمت Users تعداد کاربران جذب شده را می توانید مشاهده کنید و در قسمت Conversions میزان نرخ تبدیل کاربر به مشتری را می توانید مشاهده کنید.
در نیمه دوم صفحه سه گزینه اصلی را در جدول زیر مشاهده می کنید. بخش اول Acquisition است که مربوط به میزان جذب کاربران از کانال های مختلف می باشد. بخش دوم Behavior است که میزان تعامل کاربران جذب شده به سایت شما را نشان می دهد و بخش سوم Conversions است که نرخ تبدیل کاربر به مشتری را در کانال های مختلف نشان می دهد. این سه قسمت در گوگل آنالیتیکس به ABC معروف هستند.
تمام ترافیک (All Traffic) :
در این قسمت می توانید کل ترافیک سایت تان از کانال ها و سورس های مختلف را بررسی کنید. میزان تعامل ترافیک ورودی با سایت تان و همچنین تعداد مشتریانی که هر کانال برای شما داشته را بررسی کنید.
تبلیغات گوگل (Google Ads) :
در این قسمت می توانید ترافیک ورودی از کمپین های تبلیغات در گوگل تان (گوگل ادوردز) را بررسی کنید. در این قسمت می توانید اطلاعات کاملی را از کمپین های گوگل ادوردز خود به دست آورید. در قسمت کمپین ها هم ABC را دارید و می توانید میزان کلیک، نرخ هر کلیک، میزان درآمد حاصل از هر کلمه یا عبارت کلیدی، میزان تعامل بازدیدکنندگانی که از کمپین ادوردزتان وارد سایت تان شده اند و موارد دیگر را به طور کامل بررسی کنید.
کنسول جستجو (Search Console) :
در این قسمت می توانید گوگل وبمستر تولز خود را به گوگل آنالیتیکس تان متصل کنید و اطلاعات کاملی را از کنسول جست و جوی خود در گوگل آنالیتیکس داشته باشید و بررسی کنید. علاوه بر جایگاه کلمات کلیدی، میزان کلیک یا نرخ کلیک می توانید میزان تعامل کابران با سایت تان که از طریق گوگل آمده اند را بررسی کنید.
شبکه های اجتماعی (Social) :
در این قسمت هم می توانید به صورت تخصصی ترافیکی که از طریق شبکه های اجتماعی دریافت کرده اید را تحلیل و بررسی کنید.
کمپین ها (Campaigns) :
در این قسمت می توانید تمام کمپین های خود را بررسی کنید. به عنوان مثال کمپین های ایمیلی یا کمپین های تبلیغات کلیکی و همچنین کمپین هایی که خودتان به صورت دستی راه اندازی کرده اید که به UTM معروف هستند.
نکته مهم این است که در تمام بخش ها می توانید به صورت کامل تحلیل های خود را از ترافیک ورودی تان داشته باشید. اینکه چقدر در سایت تان مانده اند یا چقدر از آن ها به خریدار تبدیل شده اند و …
کاربرد قسمت Behavior در گوگل آنالیتیکس
این قسمت هم یکی از مهمترین قسمت ها در گوگل آنالیتیکس می باشد. در این قسمت می توانید رفتاری که کاربران تان با سایت شما داشته اند را کامل بررسی کنید.
جریان رفتار (Behavior Flow) :
در این قسمت می توانید مسیر رفتار کاربرانتان را مشاهده کنید. به صورت پیشفرض روی لندینگ پیج است که می توانید آن را به گزینه های دیگر مد نظرتان تعییر دهید.
محتوای سایت (Site Content) :
شاید این بخش در قسمت Behavior مهمترین گزینه باشد. شما در این قسمت می توانید اطلاعات بیشتری در مورد نحوه تعامل کاربران تان با صفحات سایت تان به دست بیاورید. مثلا پر بازدید ترین صفحات سایت تان کدام ها بوده اند؟ میانگین حضور کاربران در آن صفحات چقدر بوده است؟ میانگین نرخ پرش چقدر بوده است؟ میزان درآمد زایی هر صفحه برای شما چقدر بوده است و اطلاعات دیگری که نشان دهنده کیفیت محتوای سایت تان می باشد.
در قسمت بعدی که Content Drilldown نام دارد می توانید میزان تعامل کاربران در هر زیر دامنه یا هر دسته بندی را بررسی کنید.
قسمت بعدی Landing Pages است که می توانید اطلاعات دقیق تری را از صفحات ورودی خود به دست آورید.
و در نهایت در قسمت Exit Pages هم می توانید میزان خروج از صفحات سایت تان را مشاهده کنید.
سرعت سایت (Site Speed) :
در این قسمت می توانید اطلاعات کاملی در مورد زمان بارگذاری صفحات سایت تان بدست بیاورید. در قسمت Overview می توانید سرعت بارگذاری سایت تان را در مرورگر های مختلف تست کنید که قضیه بسیار مهمی است.
در قسمت Page Timings می توانید میانگین سرعت بارگذاری صفحات سایت تان را مشاهده کنید.
در قسمت Speed Suggestions هم می توانید از پیشنهاد های خود گوگل برای بهبود سرعت بارگذاری صفحات سایت تان استفاده کنید.
جستجوی سایت (Site Search) :
در این قسمت می توانید جست و جو هایی که توسط کاربرانتان در سایت تان انجام شده است را بررسی کنید. مثلا بیشتر چه عبارت هایی را در سایت تان جست و جو کرده اند یا در چه صفحاتی بوده اند و جست و جو های خود را انجام داده اند. با بررسی این قسمت می توانید متوجه آن شوید که کاربرانتان بیشتر به دنبال چی هستند.
البته این قسمت را باید در بخش Admin فعال کنید و به صورت پیشفرض غیر فعال است.
رویدادها (Events) :
در این قسمت می توانید وضعیت رویدادهایی که از قبل ایجاد کرده اید را مشاهده کنید. مثلا می توانید رویدادی مربوط به کلیک روی یک دکمه خاص ایجاد کنید و در این قسمت کاربرانی که با رویداد شما تعامل داشته اند را بررسی نمایید. همینطور می توانید صفحاتی که در آن رویدادهای شما انجام شده است را مشاهده کنید.
البته رویداد ها را باید توسط گوگل تگ منیجر در آنالیتیکس خود فعال کنید.
کاربرد قسمت Conversions در گوگل آنالیتیکس
در این قسمت می توانید وضعیت تبدیل های سایت خود را مشاهده کنید. منظور از تبدیل، تبدیل بازدید کننده به کاربر یا خریدار باشد. در این قسمت بخش جداگانه ای برای بررسی وضعیت فروش محصولات سایت وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
اهداف (Goals) :
در این قسمت می توانید وضعیت اهداف خود را بررسی کنید. ممکن است شما هدفی برای تبدیل کاربر به مشتری تعیین کرده اید یعنی هر کسی که خریدی از سایت شما انجام داد جزء هدف تعیین شده شما باشد. یا ممکن است عضویت بازدیدکننده ای در سایت شما هم هدف تعیین شده شما باشد.
همچنین در این قسمت می توانید آدرس های اهداف خود و مسیری که کاربران طی کرده اند تا به اهداف شما تبدیل شوند را به صورت کامل مشاهده کنید.
فروشگاه آنلاین (E-Commerce) :
با فعال کردن بخش فروشگاه اینترنتی خود در گوگل آنالیتیکس می توانید به بررسی کاربرانی که از سایت شما خرید کرده اند به طور دقیق تر بپردازید.
در این قسمت شما می توانید قیف فروش سایت خود را به صورت کامل و دقیق بررسی کنید. اینکه چه تعداد از بازدیدکنندگان وارد فروشگاه سایت و صفحه محصولات تان شده اند؟ چه تعداد از آن ها محصولات تان را به سبد خرید شان اضافه کرده اند؟ چه تعداد از آن ها از خرید خود منصرف شده اند و در نهایت چه تعداد از آن ها خرید خود تکمیل کرده اند.
نکته مهم این است که شما با توجه به ترافیک ورودی به فروشگاه تان می توانید این بررسی ها را انجام دهید و این قسمت به صورت مستقیم به بهینه سازی فرایند خرید در سایت شما کمک خواهد کرد.
مسیرهای چند کاناله (Multi-Channel Funnels) :
در این قسمت می توانید بررسی کنید کاربرانی که در اهداف شما وارد شده اند چه ویژگی های داشته اند. مثلا چند نفر از افراد بدون تکمیل هدف شما از آن خارج شده اند؟ یا مثلا چه تعداد از کسانی که برای اولین بار وارد هدف شما شده اند هدف شما را تکمیل کرده اند؟ یا چه تعداد از کسانی که اهداف شما را ترک کرده اند بعد از مدتی دوباره وارد اهداف شما شده اند و آن ها را تکمیل کرده اند؟
اختصاص (Attribution) :
این قسمت مربوط به این می شود که بیشتر تبدیل های شما از طریق چه کانال هایی انجام شده است.
در این مقاله سعی کردم قسمت های مهم گوگل آنالیتیکس را به شما معرفی کنم. ولی باید بدانید گوگل آنالیتیکس خیلی گسترده تر از این مقاله ای است که هم اکنون خواندید. بررسی ها و تحلیل های بیشتر را نمی توان در یک مقاله توضیح داد. طبیعتا خیلی از قسمت ها نیاز به آموزش تصویری دارد و شاید اصل مطلب را نمی توان با مقاله متنی بیان کرد. در واقع اگر می خواستم وارد جزئیات بیشتر شوم هم از حوصله شما خارج می شد. از اینجا به بعد آموزش گوگل آنالیتیکس بسته به خودتان است. اینکه آن را برای سایت خودتان فعال کنید و با توجه به شناختی که از این مقاله نسبت به آن کسب کردید، بتوانید بخش های مختلف آن را بررسی کنید.