تحلیل پارامترهای الکسا

یکی از محبوب ترین ابزارهای سئو سایت که کارآمد در نمایش موقعیت فعلی وب سایت های مختلف و متعدد در سیستم رتبه بندی الکسا است. از آنجایی که درک و تحلیل پارامترهای الکسای سایت برای مدیران سایت اهمیت ویژه ای داره این مطلب برای دوستانی که با پارامترهای الکسا آشنایی کافی ندارند منتشر شده است.

تمایل به رتبه بندی، همیشه در میان ما انسانها وجود داشته است. بخشی از این تمایل به رتبه بندی، در میل ذاتی ما به رقابت ریشه دارد و بخشی دیگر هم، استفاده از رتبه بندی برای مقایسه و تشخیص قوی‌ترها و ضعیف‌ترهاست. فضای آنلاین هم، مجموعه ابزارهای گسترده‌ای را در اختیار فعالان دیجیتال قرار داده تا بتوانند به شیوه‌های متفاوت، در رتبه بندی‌ها شرکت کنند و خود را با دیگران مقایسه کنند.

تاریخچه شرکت الکسا

سرویسی که ما امروز به اسم الکسا می‌شناسیم توسط شرکت الکسا اینترنت عرضه می‌شود. این شرکت در سال ۱۹۹۶ با هدف ارزیابی و سنجش ترافیک اطلاعات در فضای وب و آرشیو کردن صفحات وب تشکیل شد. آمازون شرکت الکسا اینترنت را سه سال بعد در سال ۱۹۹۹ خریداری کرد و تاکنون، مالکیت شرکت الکسا اینترنت و طبیعتاً سرویس الکسا را در اختیار داشته است. اگر با سایت و رتبه الکسا آشنایی ندارید پیشنهاد می‌کنیم ابتدا به سایت الکسا سر بزنید و آدرس یک سایت را در آن تایپ کنید تا بتوانید رتبه‌ی آن سایت را ببینید.

تحلیل پارامترهای الکسا

رتبه

مورد نخست که با ایکون زمین مشخص شده رتبه جهانی سایت و مورد بعد که با پرچم یک کشور مشخص شده ، مشخص می کنه سایت شما در کشوری که بیشترین نرخ بازدید را دارد چه رتبه ای دارد. توجه: فرض کنید رتبه سایت شما در آلمان 100 و در آمریکا 1000 باشد و 20% ترافیک سایت از آلمان و 30% ترافیک از آمریکا باشد. چون نرخ ترافیک شما از آمریکا بیشتر است رتبه 1000 در آمریکا نمایش داده می شود.

تعامل بازدیدکنندگان یا Bounce Rate

این پارامتر مشخص می نماید چند درصد از بازدید کنندکان پس از دیدن اولین صفحه وبسایت شما را ترک کرده اند. هر چه میزان این مقدار کمتر باشد وضعیت سایت شما بهتر است. معمولا بالای ۸۰% بد ، ۵۰% متوسط و زیر ۳۰% عالی است. این مورد زمانی بیشتر خودنمایی می کند که طراحی سایت و UX آن ضعیف باشد و کاربران رغبتی به دیدن سایت و تعامل با آن نداشته باشند.

میزان بازدید صفحات هر بازدیدکننده یا Daily Pageviews per Visitor

این پارامتر مشخص می نماید بطور میانگین بازدیدکنندگان چند صفحه از وب سایت شما را ملاحضه کرده اند. هرچه بیشتر باشد بهتر است. اضافه کردن اِلمان های مانند BreadCrumb و پست های مرتبط کمک بسیار زیادی به افزایش این عدد خواهد کرد.

مدت زمان صرف شده توسط هر بازدیدکننده یا Daily Time on Site

این پارامتر مشخص می نماید بطور میانگین بازدیدکنندگان چند دقیقه از وب سایت شما دیدن کرده اند. این عدد نیز هرچه مقدار بیشتری داشته باشد وضعیت بهتری خواهید داشت، این پارامتر را با محتوای مناسب و خوانا و همچنین جذابیت بصری محتوا میتوان افزایش داد.

الکسا چگونه رتبه سایتها را محاسبه می‌کند

اگر منظور کسی که این سوال را می‌پرسد، رابطه رتبه‌ی الکسا با ترافیک کلی ناشی از موتورهای جستجو باشد، اگر چه به سادگی نمی‌توان چنین رابطه‌ای را تعریف کرد یا توضیح داد اما به عنوان یک جواب سطحی می‌توانیم بگوییم قاعدتا اگر سئوی سایت شما بهتر شود، ترافیک سایت شما افزایش خواهد یافت. این مسئله باعث می‌شود رتبه‌ی شما در الکسا هم بهتر شود. اما عکس این مسئله الزاما صحیح نیست. در برخی مواقع ترافیک بیشتر می‌تواند موجب خراب شدن رتبه‌ی سایت شما شود. اگر کسانی که به صفحه‌ی مورد نظر شما سر می‌زنند، به سرعت از سایت شما خارج شوند، موتورهای جستجو آن‌ها را به نارضایتی بازدیدکننده تفسیر کنند. که این مسئله Daily Time on Site را کاهش می‌دهد و باعث کاهش رتبه سایت شما خواهد شد.

پس در بهبود رتبه الکسا تمامی پارامترهایی که بالاتر گفته شد، تاثیر بسزایی دارند. با بهبود تنها یکی از پارامترهای بالا ممکن است اتفاق خاصی در رتبه سایت نیافتد یا حتی کاهش پیدا کند. پس برای افزایش رتبه باید هم سئو سایت را بهبود دهیم، هم به بهبود UX و UI صفحه های خود بپردازیم و هم محتوای سایت را طوری طراحی کنیم که برای بازدید کنندگان جذاب باشد و آنها را ترغیب به خواندن مطالب بیشتر در سایت کند. در کنار همه اینها باید برای افزایش بازدید سایت و آشنایی کاربران وب با سایت شما، تبلیغات مناسب انجام دهید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *